085-1303558
×
Registeren of inloggen

Om een afspraak te kunnen maken of een bericht te versturen, moet je je eerst registeren. Registeren kost slechts 2 minuten!

REGISTREREN
INLOGGEN
×
Inloggen
×
Verificatiemail ontvangen

Je bent een stap dichter bij betere schoolcijfers! We hebben een e-mail zodat je je account kan activeren. Heb je een vraag? We zijn er graag voor je!

×
Registeren

Registreer en boek direct de bijlesdocent die bij jou past!

×
Gefeliciteerd,

Leuk dat je je eerste bijlesverzoek hebt ingediend! reageert doorgaans binnen 24 uur op je verzoek en zodra de docent bevestigd heeft, krijg je hierover bericht via de mail. Meer informatie over de manier van betalen vind je overigens hier. Mocht je een vraag hebben, dan kan je altijd persoonlijk contact met ons opnemen!

Online bijles, hoe werkt dat?

Op deze pagina vind je hoe je het best gebruikmaakt van online bijles van Bijles Aan Huis. Profiteer van alle functionaliteiten van het platform van de 21e eeuw, waardoor het lijkt alsof je naast de docent zit! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op! Onder andere via de chat in het gele icoontje, rechtsonder in je scherm, staan we altijd voor je klaar.

Om deze instructie te doorlopen het is bevorderlijk dat je in het bezit bent van een account. Nog geen account? Klik hier om te registreren.

Hoe reserveer ik een online bijles?

Het is belangrijk dat je de docent vindt die het best bij je past. Wij staan altijd klaar om je daarbij te helpen. Via de zoekbalk op deze pagina, kun je meteen invullen voor welk vak, niveau en leerjaar je bijles wilt. Vervolgens zie je een overzicht van de docenten die jou (online) bijles willen geven.

Nadat je op het profiel van een docent hebt geklikt, scroll je op het docentenprofiel naar beneden. Daar zie je de beschikbaarheid van die docent. Klik op de dag waarop jij een bijles wilt en selecteer een tijdstip, of stuur de docent eerst een chatbericht. Zorg hierbij dat ‘Online bijles’ is aangevinkt.

Vervolgens ontvang je een bevestiging per e-mail zodra de docent op je bijlesverzoek reageert.

Hoe start ik een bijles?

Nadat de docent een verzoek voor online bijles heeft geaccepteerd ga je naar ‘Afspraken’ in het ingelogde deel van deze website. Hier staat de online bijles onder het kopje “Geaccepteerd”. Vanaf 15 minuten voor het begin van de bijles krijg je via de knop ‘Online bijles starten’ toegang tot de online bijles omgeving.

Alleen voor je eerste online bijles moet je de website toestemming geven om je camera en microfoon te gebruiken.

Hoe werkt het online bijles scherm?

1. Bestanden uploaden

Je kan via icoontje 1 meerdere soorten bestanden in het scherm uploaden: PDF, PowerPoint, Word of foto’s (TIFF bestand). Hierbij zijn meerdere pagina’s mogelijk. Je kan je bestand vanaf 15 minuten voor de bijles zelf alvast in de online leeromgeving uploaden. Een ander type bestand kan je delen door je scherm met de docent te delen (icoontje 14) nadat je zelf het bestand hebt geopend.

2. Scherm downloaden

Met icoontje 2 download je alle aantekeningen die jij en de docent hebben gemaakt. Zo kan je later rustig teruglezen wat je allemaal hebt geleerd!

3. Eerder gebruikte bestanden laden

Met icoontje 2 download je alle aantekeningen die jij en de docent hebben gemaakt. Zo kan je later rustig teruglezen wat je allemaal hebt geleerd!

4. Pagina leegmaken/verwijderen

Door op de prullenbak (icoontje 4) te klikken, kan je kiezen uit drie opties: de huidige pagina leegmaken, alle pagina’s leegmaken of de huidige pagina helemaal verwijderen.

5. Veranderingen ongedaan maken

Met het pijltje terug, kan je eerder gedane veranderingen ongedaan maken. Met het pijltje naar rechts, kan je het ongedaan maken weer ongedaan maken.

6. Selecteren

Selecteren is nodig om daarna te kunnen kopieren (7), knippen (8), plakken (9), verwijderen (10) en snijden (11). Je selecteert een bepaald gebied binnen een pagina door op icoontje 6 te klikken. Mocht je het willen verslepen dan klik je na het selecteren op het gelecteerde element en sleep je met de muis naar het eindpunt.

7. Kopieren

Kopieer een gebied door, na het selecteren (6), op icoontje 7 te klikken. Klik vervolgens op icoontje 9 om het geselecteerde gebied in het scherm te plakken.

8. Knippen

Knip een gebied door, na het selecteren (6), op icoontje 8 te klikken. Klik vervolgens op icoontje 9 om het geselecteerde gebied in het scherm te plakken.

9. Plakken

Om te plakken, kopieer (7) of knip (8) je eerst een gebied door, na het selecteren (6), op icoontje 9 te klikken.

10. Verwijderen

Verwijder een gebied door, na het selecteren, op icoontje 10 te klikken.

11. Snijden

Snijd een gebied door, na het selecteren (6), op icoontje 11 te klikken. Dit zorgt ervoor dat alleen het gesecteerde gebied overblijft en dus de rest wordt weggesneden (lees: verwijderd).

12. Printen

Door op het printertje (icoontje 12) te klikken, kan je meteen alle pagina’s uitprinten.

13. Ruitjes in het scherm

Gebruik icoontje 13 als je een whitboard met ruitjes wilt. Dit kan met name handig zijn voor de bèta vakken. wij vinden zelf grootte 32 het prettigst.

14. Scherm delen

Het delen van je scherm met de docent kan handig zijn als vervanging van het delen van bestanden die je niet kunt uploaden. Zo kun je bijvoorbeeld samen door een powerpoint lopen of een website bekijken.

15. Tekenen

Klik op icoontje 15 om te tekenen. Als je liever met de hand schrijft, kan je het tevens gebruiken als vervanging voor het typen met icoontje 16.

16. Tekst typen

Nadat je op icoontje 16 en daarna in het scherm hebt geklikt, kan je tekst typen. Tevens openen alle mogelijkheden: bold, kwadraat grootte etc.

17. Gum

Klik op icoontje 17 om delen van het scherm te gummen. Druk na het klikken op het icoontje in het deel van het scherm dat je wilt gummen. Wil je sneller een groot deel van het scherm wissen? Dan is het handiger om icoontje 10 te gebruiken.

18. (Stippel)lijn en pijl

Gebruik icoontjes 18 om een lijn, stippellijn of pijl te maken. Klik eerst op het gewenste icoontje en daarna op het punt waar je wilt beginnen. Beweeg de muis naar het eindpunt en laat los wanneer de lijn of pijl getrokken is.

19. Verschillende figuren

Met alle icoontjes 19 kan je verschillende figuren maken, ingekleurd of niet ingekleurd. Klik op het gewenste icoontje, klik daarna ergens in het scherm en beweeg de muis zodat het gewenste figuur ontstaat. Op die manier kan je een cirkel, vierkant en veelhoek maken.

Een veelhoek maak je door eerst op het icoontje te klikken en daarna eenmalig in het scherm te klikken (niet ingedrukt). Als je daarna je muis beweegt, zie je een lijn ontstaan. Klik vervolgens nog een keer zonder de muis ingedrukt te houden en je ziet een driehoek ontstaan. Zo kan je eindeloos doorgaan tot je de gewenste veelhoek hebt. Ben je klaar met de veelhoek? Klik dan in de laatste hoek 2 keer achter elkaar in het scherm.

20. Inkleuren

Via icoontje 20 kan je een volledig omlijnd gebied inkleuren. Zorg eerst dat je een omlijnd gebied hebt, zoals in de afbeelding. Daarna klik je op icoontje 20, en icoontje 26 om de kleur te bepalen. Klik vervolgens in het omlijnde gebied om in te kleuren.

21. Pipet

Met icoontje 21 kan je de pipet / eyedropper gebruiken. Hiermee kan je kleuren in je bestaande pagina overnemen. Klik eerst op icoontje 21 en daarna het element waarvan je de kleur wilt overnemen. Vervolgens zie je dat bij het kleurenpalet (icoontje 26) de kleur verandert.

22. Wijzen / Laten zien waar je muis is

Met de pointer (icoontje 22) kan je dingen aanwijzen voor de bijlesdocent. Klik eerst op icoontje 22 en houd vervolgens de muis ingedrukt zolang je de locatie van je cursor/muis aan de bijlesdocent wilt tonen.

23. Rondbewegen over de pagina

Als je over het whiteboard wilt bewegen, selecteer je icoontje 23 (het handje). Klik vervolgens in het whiteboard, houd de muis ingedrukt en beweeg de muis.

24. Markeerstift

Als je bepaalde dingen wilt higlighten / markeren dan klik je op icoontje 24. Daarna klik je op het scherm en houd je je muis ingedrukt. We adviseren om hierbij met icoontje 27 de dikte van de stift op (vrijwel) maximaal te zetten.

25. Wiskundige tekens / Grafieken

Met icoontje 2 download je alle aantekeningen die jij en de docent hebben gemaakt. Zo kan je later rustig teruglezen wat je allemaal hebt geleerd!

a. Wiskundige tekens

Met icoontje 25a kun je veel (met name bijzondere) wiskundige tekens toevoegen, zoals de wortel. Echter kom je met icoontje 16 en je eigen toetsenbord al een heel eind om een normale formule samen te stellen.

b. Grafieken tekenen en plotten

Door op icoontje 25b te klikken, kun je grafieken plotten. De grafieken die je in de invulkbalk hebt ingevuld, verschijnen automatisch in het scherm.

c. Schaalverdeling / Logaritmisch papier

Door op icoontje 28c te klikken, maak je met 1 klik een schaalverdeling.

d. Met de lineaal bij iccontje 25d kan je lengtes meten.

Met de lineaal bij iccontje 25d kan je lengtes meten.

e. Kompasroos

Met de kompasroos bij icoontje 25e kan je graden van een hoek meten.

f. Wiskunde formule samenstellling

Door op icoontje 25f te klikken, kan je lastige formules samenstellen. Als je klaar bent, kan je ze in het whiteboard slepen.

26. Kleuren

Via icoontje 26 (kleurenpallet) selecteer je de gewenste kleur. Staat je kleur niet in het rijtje? Klik dan op het tandwieltje helemaal rechts om andere kleuren te selecteren. Wil je een eerder gebruikte kleur opnieuw gebruiken? Gebruikt dan icoontje 21 (pipet).

27. Dikte van je pen / lijnen / figuren

Je kan de grootte/dikte van bijvoorbeeld lijnen en figuren die je wilt maken, aanpassen met icoontje 27.

28. Nieuwe pagina aanmaken en bladeren

Werk met verschillende pagina’s (icoontje 28) om de behandelde lesstof geordend te verdeling.

29. Webcam aan/uit

Met icoontje 2 download je alle aantekeningen die jij en de docent hebben gemaakt. Zo kan je later rustig teruglezen wat je allemaal hebt geleerd!

30. Microfoon aan/uit

Zet de microfoon uit of aan door op het oogje (icoontje 30) te klikken.

31. Vragen, linkt naar deze pagina.

Klik op het vraagtekentje (icoontje 31) om deze uitlegpagina in een nieuw tabblad te openen.

32. Zoom in/uit

Zoom in door het balkje (icoontje 32) op en neer te bewegen.

Na de bijles

Zodra de bijles is afgelopen, klik je op de knop “bijles beëindigen”. Kijk de bijles later terug door naar de “Afspraken” pagina in het ingelogde deel van de webiste te gaan. De bijlessen die geweest zijn, staan onder het kopje “Geweest”. Als je klikt op de knop “Bijles terugkijken”, kom je in een interactieve opname, wat betekent dat je op je eigen tempo ook kan scrollen tussen de verschillende pagina’s. Vanwege privacy wordt de opname automatisch na 2 maanden verwijderd.

Registreer en boek een docent.