085-1303558   (ma-vr bereikbaar: 9:00 - 20:00)
×
Registreren of inloggen

Om een afspraak te kunnen maken of een bericht te versturen, moet je je eerst registreren. Registreren kost slechts 2 minuten!

REGISTREREN
INLOGGEN
×
Inloggen
×
Verificatiemail ontvangen

Je bent een stap dichter bij betere schoolcijfers! We hebben een mail gestuurd zodat je je account kunt activeren. Heb je geen mail in je inbox en ook niet in spam? Rechtsonder staan we graag direct voor je klaar!

×
Registreren

Registreer en boek direct de bijlesdocent die bij jou past!

Wil je bijles geven? Start aanmeldprocedure docent
×
Gefeliciteerd,

Leuk, je eerste bijlesverzoek! reageert doorgaans binnen 24 uur op je verzoek en zodra de docent bevestigd heeft, krijg je hierover bericht via de mail. Mocht je een vraag hebben, dan kan je altijd persoonlijk contact met ons teams opnemen!

Online bijles, hoe werkt dat?

Op deze pagina vind je hoe je het best gebruik maakt van online bijles van Bijles Aan Huis. Profiteer van alle functionaliteiten van het platform van de 21e eeuw, waardoor het lijkt alsof je naast de docent zit! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!Onder andere via de chat in het gele icoontje, rechtsonder in je scherm, staan we altijd voor je klaar.

Om deze instructie te doorlopen het is bevorderlijk dat je in het bezit bent van een account. Nog geen account? Klik hier om te registreren.

Hoe reserveer ik een online bijles?

Het is belangrijk dat je de docent vindt die het best bij je past. Wij staan altijd klaar om je daarbij te helpen. Via de zoekbalk op deze pagina, kun je meteen invullen voor welk vak, niveau en leerjaar je bijles wilt. Vervolgens zie je een overzicht van de docenten die jou (online) bijles willen geven.
Nadat je op het profiel van een docent hebt geklikt, scroll je op het docentenprofiel naar beneden. Daar zie je de beschikbaarheid van die docent. Klik op de dag waarop jij een bijles wilt en selecteer een tijdstip, of stuur de docent eerst een chatbericht. Zorg hierbij dat ‘Online bijles’ is aangevinkt.
Vervolgens ontvang je een bevestiging per e-mail zodra de docent op je bijlesverzoek reageert.

Hoe start ik een online bijles?

Nadat de docent een verzoek voor online bijles heeft geaccepteerd ga je naar ‘Afspraken’ in het ingelogde deel van deze website. Hier staat de online bijles onder het kopje “Geaccepteerd”. Vanaf 30 minuten voor het begin van de bijles krijg je via de knop ‘Online bijles starten’ toegang tot de online bijles omgeving. De online bijles omgeving is ook te bereiken via de e-mail die je ontvangt nadat de bijles is bevestigd.
Alleen voor je eerste online bijles moet je de website toestemming geven om je camera en microfoon te gebruiken.

Tijdens de online bijles

Als het goed is, heb je al toestemming gegeven om je microfoon en camera te gebruiken. Kies bij 'webcaminstellingen' bij voorkeur voor de kwaliteit die vooraf is ingevuld.

Nu ben je beland in de online bijles omgeving met links de volgende opties:
  • Openbare chat met iedereen die deelneemt aan deze bijles;
  • Gedeelde notities;
  • Gebruikers zijn alle leerlingen en/of docenten die aanwezig zijn
Door links op ‘Openbare chat’ of ‘Gedeelde notities’ te klikken, opent het betreffende item. Klap het item weer in door bovenaan op ‘Openbare chat’ of ‘Gedeelde notities’ te klikken. Maak het bijlesscherm nog groter door linksboven en rechts van het Bijles Aan Huis logo op het ‘poppetje’ icoontje te klikken.

Het online bijles scherm

Door onderaan naar een nieuwe dia te klikken krijg je een nieuw wit scherm.

De persoon die als eerst in de online bijles omgeving kwam (de leerling of de docent) is de zogeheten ‘presentator’. Dat betekent simpelweg dat die persoon direct alle functionaliteiten heeft die verder op deze pagina beschreven worden. De presentator moet het onderste icoontje in het menu rechts aanklikken om te zorgen dat alle deelnemers tegelijk dezelfde functionaliteiten kunnen gebruiken. Iemand kan de presentator rol overnemen door linksonder in het scherm op de groene plus te klikken.

Het scherm van de presentator

Onder het bijlesscherm vind je de volgende opties:
  • Microfoon aanzetten;
  • Geluid aanzetten;
  • Webcam aanzetten;
  • Je volledige scherm delen. Deze optie ziet alleen de presentator.

Extra opties voor de presentator

Via het plusje linksonder vind je de volgende opties: :
  • Start een peiling: een meerkeuzevraag maken. Dit kan vooral de bijlesdocent gebruiken als meerdere leerlingen tegelijk de bijles volgen;
  • Presentatie uploaden/geven: upload een bestand in het bijlesscherm, zoals je boek of een oefenopgave;
  • Externe video delen: voeg een video toe in het bijlesscherm, bijvoorbeeld een youtube uitlegvideo. Je verwijdert de video daarna weer via de groene plus. .

Na de online bijles

Zodra de bijles is afgelopen, klik je op de knop “uitloggen”. Kijk de bijles later terug door naar de “Afspraken” pagina in het ingelogde deel van de website te gaan. De bijlessen die geweest zijn, staan onder het kopje “Geweest”. Als je klikt op de knop “Bijles terugkijken”, kom je in een interactieve opname, wat betekent dat je op je eigen tempo ook kan scrollen tussen de verschillende pagina’s. Vanwege privacy wordt de opname automatisch na 2 maanden verwijderd.