085-1303558   (ma-vr bereikbaar: 9:00 - 20:00)
×
Registreren of inloggen

Om een afspraak te kunnen maken of een bericht te versturen, moet je je eerst registreren. Registreren kost slechts 2 minuten!

REGISTREREN
INLOGGEN
×
Inloggen
×
Verificatiemail ontvangen

Je bent een stap dichter bij betere schoolcijfers! We hebben een mail gestuurd zodat je je account kunt activeren. Heb je geen mail in je inbox en ook niet in spam? Rechtsonder staan we graag direct voor je klaar!

×
Registreren

Registreer en boek direct de bijlesdocent die bij jou past!

Wil je bijles geven? Start aanmeldprocedure docent
×
Gefeliciteerd,

Leuk, je eerste bijlesverzoek! reageert doorgaans binnen 24 uur op je verzoek en zodra de docent bevestigd heeft, krijg je hierover bericht via de mail. Mocht je een vraag hebben, dan kan je altijd persoonlijk contact met ons teams opnemen!

5 tips

5 tips om een toets goed te maken

Hoe maak je een toets nou écht goed? In dit artikel vind je 5 eenvoudige tips om je volgende toets goed te maken!

Dit is een gastblog van Tipsvoorschool.nl.

1. Begin op tijd met leren

Het is lastig een hoog cijfer te halen als je pas de avond van tevoren alles in je hoofd probeert te stampen. Je hebt dan niet genoeg tijd om alles goed te kunnen leren. De volgende dag ben je uitgeput en na een week ben je alles alweer vergeten.

Plan dus vooruit en verdeel de leerstof over meerdere dagen. Door het leerwerk te verspreiden leer je effectiever en je hebt dan ook minder stress.

2. Ga voorbereid naar de toets

Zorg dat je alle benodigde spullen bij je hebt: rekenmachine, pen, potlood, geodriehoek, enz. Niks is vervelender dan je rekenmachine vergeten op een wiskundeproefwerk!

Zorg ook dat je voldoende slaapt. Je wilt de avond voor de toets natuurlijk nog zo veel mogelijk leren, maar als je uitgeput bent ga je de toets niet goed maken. Probeer te ontspannen en pak de nodige rust.

Even tussendoor…

Als je persoonlijke begeleiding wilt zodat je altijd perfect voorbereid bent voor een toets, dan kan Bijles Aan Huis helpen! Onze bijlesdocenten zijn geselecteerd om elke leerling te begeleiden voor een zorgeloze schoolperiode. Boek direct een gratis kennismakingsgesprek met een van onze docenten!

3. Sla moeilijke vragen eerst over

Het is slim om moeilijke vragen eerst even over te slaan. Als je eerst de makkelijkste vragen maakt, krijg je in ieder geval de punten voor die vragen. Maak vervolgens aan het einde van de toets de lastige vragen om te proberen om daar ook punten te behalen.

Als je te lang bij een lastige opgave vast blijft zitten, kom je misschien in tijdnood, waardoor je andere makkelijke vragen niet kan maken. Dat is zonde!
idee!

4. Formuleer je antwoord duidelijk

Je loopt punten mis als je je antwoorden niet duidelijk formuleert. Bij vakken zoals aardrijkskunde en geschiedenis wordt vaak gevraagd je antwoord uit te leggen. Doe alsof je docent(e) niks van het vak weet en leg alles compleet uit. Je kunt beter te veel schrijven dan te weinig.

Bij de exacte vakken zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde is het essentieel dat je ook je berekeningen opschrijft. Een antwoord zonder berekening is niks waard! Bovendien maak je het jezelf makkelijker door je berekeningen te noteren, omdat je dan het overzicht behoudt.

5. Voorkom slordigheidsfoutjes!

Om slordigheidsfouten te vermijden moet je de vraag altijd goed lezen. Wat wordt er eigenlijk gevraagd? Pas op voor vragen zoals “Welke uitspraak komt NIET overeen met...”.

Daarnaast is het verstandig om al je antwoorden even na te kijken wanneer je klaar bent met de toets. Ga alle vragen langs en controleer of je een foutje hebt gemaakt.

Samengevat

Door deze tips uit te voeren kan iedereen betere cijfers halen! Hier zijn de 5 tips nog een keer samengevat.

1. Begin op tijd met leren
2. Ga voorbereid naar de toets
3. Sla moeilijke vragen eerst over
4. Formuleer je antwoord duidelijk
5. Voorkom slordigheidsfoutjes

Wil jij meer tips voor school? Op Tipsvoorschool.nl. vind jij meer tips om goede schoolresultaten te behalen!

Onze docenten

Wij selecteren zorgvuldig onze docenten. Onze docenten melden zich aan via via bijlesaanhuis.nl of via bijlesgeven.nl, waarna wij deze docenten door een streng toelatingsproces laten lopen. Hierdoor vind je altijd een goede bijlesdocent! Hetzelfde doen wij voor onze bijlesdocenten bij Lernigo.
Tipsvoorschool.nl - 15-1-2021