085-1303558   (ma-vr bereikbaar: 9:00 - 20:00)
×
Registreren of inloggen

Om een afspraak te kunnen maken of een bericht te versturen, moet je je eerst registreren. Registreren kost slechts 2 minuten!

REGISTREREN
INLOGGEN
×
Inloggen
×
Verificatiemail ontvangen

Je bent een stap dichter bij betere schoolcijfers! We hebben een mail gestuurd zodat je je account kunt activeren. Heb je geen mail in je inbox en ook niet in spam? Rechtsonder staan we graag direct voor je klaar!

×
Registreren

Registreer en boek direct de bijlesdocent die bij jou past!

Wil je bijles geven? Start aanmeldprocedure docent
×
Gefeliciteerd,

Leuk, je eerste bijlesverzoek! reageert doorgaans binnen 24 uur op je verzoek en zodra de docent bevestigd heeft, krijg je hierover bericht via de mail. Mocht je een vraag hebben, dan kan je altijd persoonlijk contact met ons teams opnemen!

bijlesdocent

Bijles gezocht? Zo kies je de beste bijlesdocent!

Ik zie dat er veel mensen zijn die zoeken op termen zoals ‘bijles gezocht’. Dit is natuurlijk niet zo raar, het krijgen van bijles is namelijk een superhandige tip als je hogere cijfers wilt halen op school.

Nu is het vinden van een goede bijlesdocent niet zo eenvoudig als je zou denken. Er zijn namelijk veel dingen waar je rekening mee moet houden.

Wil je weten waar je op moet letten bij het zoeken naar de juiste bijlesdocent, dan is het handig om dit artikel goed door te nemen. Om je beter op weg te helpen heb ik in dit artikel het nodige voor je op een rijtje gezet. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Voordelen van een bijles – een bijlesdocent gezocht

Voordat ik laat zien wat de tips en tricks zijn die ik je mee wil geven voor een verzoek tot ‘bijles gezocht’, is het handig om eerst te kijken naar de voordelen van een bijles. Wat zijn de redenen dat je er verstandig aan doet om een bijlesdocent te contacteren?

Het voornaamste voordeel is natuurlijk het feit dat je jouw zwakke punten onder handen kunt nemen. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met wiskunde, of als je zoon of dochter dit vak lastig vindt, dan kan bijles het verschil maken tussen een voldoende en een onvoldoende.

De bijles zorgt ervoor dat je meer begrijpt over de stof en dat je jouw cijfers omhoog kunt halen.

Daar komt ook nog eens bij dat een bijles ervoor kan zorgen dat je het leuker vindt om te leren of dat je zelfvertrouwen toeneemt. Eerder schreef ik ook een artikel over het krijgen van meer zelfvertrouwen als scholier zijnde.

Misschien dat jouw leraar of juf de stof gewoon niet zo leuk weet te brengen. Een bijlesdocent doet het echt op zijn of haar eigen manier. De kans is groot dat je hierdoor het vak op een andere manier zal leren kennen.

Misschien wordt het wel een vak waar je voortaan met veel plezier voor gaat leren. Door de leuke opdrachten die je meekrijgt van de bijlesdocent kun je thuis verder gaan met oefenen. Hiermee zal je binnen no time betere cijfers halen voor het vak waar je op dit moment slecht voor staat.

Even tussendoor…

Als je door de bomen het bos niet meer ziet bij het zoeken van de juiste bijlesdocent, dan kan Bijles Aan Huis helpen! Onze bijlesdocenten zijn geselecteerd om elke leerling te begeleiden voor een zorgeloze schoolperiode. Boek direct een gratis kennismakingsgesprek met een van onze docenten!

De beste tips voor het vinden van een goede bijlesdocent

Goed, tijd om te kijken naar de tips voor het plaatsen van een advertentie met ‘bijlesdocent gezocht’. Als het aankomt op het vinden van de juiste docent is het echt superbelangrijk dat je de tijd neemt om de verschillende kandidaten in kaart te brengen.

Je wilt namelijk wel zeker weten dat je op de juiste manier geholpen wordt. Ik heb de belangrijkste tips en tricks hieronder op een rijtje gezet, die je zeker zou moeten volgen voor het vinden van de juiste bijlesdocent.

Kijk naar wat je kan en niet kan

Voordat je begint met de zoektocht naar de perfecte bijlesdocent, moet je er eerst voor zorgen dat je precies weet wat voor bijlesdocent jij nodig hebt. Elke leerling is uniek en heeft zijn eigen zwakke punten, sterke punten, eigenaardigheden en bepaalde aspecten van zijn opleiding die hij of zij uitdagend vindt.

Het is dus belangrijk om van tevoren te weten wat dit precies voor onderdelen zijn. Als je op zoek bent naar een bijlesdocent, is de beste manier jezelf goed af te vragen waar je precies hulp bij nodig hebt.

Denk na over welke onderwerpen jij gemakkelijk vindt en waar je wel wat extra hulp bij kunt gebruiken. Als je bijles zoekt voor je kind kan je dit natuurlijk altijd even aan je zoon of dochter zelf vragen.
lege klas

Houd rekening met je persoonlijke leerstijl

Het is een gegeven dat onderwijs een zeer unieke ervaring is. Dit heeft als gevolg dat een 'one size fits all' niet werkt als het gaat om het kiezen van een bijlesdocent. Een bijlesdocent die perfect is voor iemand anders, werkt misschien niet voor jou of voor je kind, omdat docenten geen rekening houden met de leerstijl van het kind.

Voordat je contact opneemt met een bijlesdocent is het belangrijk om te vragen wat hun gedachten over de verschillende leerstijlen zijn en op wat voor manier ze het liefst lesgeven. Je moet er zeker van zijn dat de leerstijlen passen bij de manier waarop jij als leerling leert, anders zal de bijles weinig effect hebben.

Iedereen leert nu eenmaal anders, hier moet wel rekening mee worden gehouden.

Vraag naar referenties van andere ouders/kinderen

Wanneer je iemand zoekt die nauw met je samenwerkt, is het essentieel om referenties te krijgen van andere mensen. Zij zullen je eerlijk vertellen hoe die persoon zich gedraagt en wat de resultaten zijn geweest voor hen.

Dit geeft je een beter beeld bij het kiezen van een geschikte bijlesdocent. Deze informatie gaat veel verder dan wat je kunt lezen in een brochure.

Breng een paar minuten door en neem contact op met de ouders of kinderen die al gebruik hebben gemaakt van de diensten van de bijlesdocent of bijlesinstituut. Je kunt natuurlijk ook altijd even op het internet kijken.

Er zijn steeds meerdere websites waar je reviews kunt terugvinden van andere kinderen die bijles hebben gehad. Door te kijken naar de verhalen van anderen weet je beter wat je kunt verwachten bij het zoeken naar een bijlesdocent.
kies een docent

Bepaal het budget en de beschikbaarheid van je tutor

Houd rekening met je budget en de beschikbaarheid van de bijlesdocent. Deze stap is met name van belang voor de ouders, zij zijn nu eenmaal degenen die de bijlessen zullen betalen.

Docenten en instituten zullen normaal gesproken hun eigen tarieven bepalen. Deze liggen over het algemeen tussen de € 20 en € 50 per uur.

Het is uiteindelijk aan jou om te kiezen wat je wilt betalen voor de bijlessen van je kind. Vraag zeker naar wat de beschikbaarheid is van de bijlesdocent en kijk hoe je dit in je schema kunt inpassen.

Denk ook aan de leeftijd van de docent. Ben je op zoek naar een jongere bijlesdocent met misschien iets minder ervaring, maar die volgens jou beter aansluit bij je kind? Of een oudere bijlesdocent die al tientallen jaren ervaring heeft?

Wat je voorkeur ook is, het is een goed idee om na te denken over wat je belangrijk vindt bij een docent. Dit zal namelijk van belang zijn bij het berekenen van de totale kosten voor de bijlessen.

Controleer de ervaring en kwalificaties van je docent

Het is natuurlijk van cruciaal belang dat je rekening houdt met de ervaring en kwalificaties van je bijlesdocent voordat je zomaar een afspraak maakt. Afhankelijk van het niveau van het onderwijs dat je zoekt, is het handig om het nodige onderzoek te doen.

Zoek uit welke school en universiteit de bijlesdocenten hebben bezocht, wat ze hebben gestudeerd en welke andere kwalificaties ze eventueel hebben. Vraag natuurlijk wat hun expertisegebieden zijn.

Het is belangrijk om te weten dat kwalificaties en ervaring niet altijd betekenen dat je te maken hebt met een goede leraar. Er zijn veel andere factoren die een rol kunnen spelen, denk bijvoorbeeld aan de persoonlijkheid.

Toch zullen de kwalificaties wel belangrijk zijn om mee te wegen.

Maak bijles leuk en vier je doelen

Deze stap is belangrijk voor alle ouders die hun kind op bijles sturen. Als de bijles is begonnen is het superbelangrijk om de doelen te vieren die je kind heeft behaald.

Dit is belangrijk voor jou als ouder, maar natuurlijk ook voor het kind zelf. Vergeet niet dat een kind plezier nodig heeft om succesvol te kunnen leren. Neem je kind mee uit voor een ijsje na een van de sessies die goed gingen, beloon je kind met iets leuks nadat hij of zij een aantal weken bijles heeft gehad en ga eens een keer naar een leuke kinderactiviteit als hij een goed cijfer heeft gehaald.

Vier het succes van de bijles om ervoor te zorgen dat je kind met veel motivatie de lessen zal blijven volgen. Je kind zal zo het gevoel krijgen dat hij er echt zijn best voor heeft gedaan. Hierdoor is de kans groot dat hij of zij ook in de toekomst goed zal blijven opletten bij de bijlessen.

Dankzij de informatie uit dit artikel heb je een beter beeld waar je op moet letten bij een ‘bijles gezocht’. We raden je echt aan om goed de tijd te nemen om de juiste persoon te vinden.

Wanneer je niet de juiste bijlesdocent kiest, is de kans groot dat de lessen niet echt bevorderend zullen zijn. Wil je nog veel meer te weten komen over de voordelen van het nemen van bijles dan kan je op deze site talloze andere artikelen vinden die je hier meer over laten zien.

Door zelf bijles te nemen of door jouw kind aan te melden voor bijles is het mogelijk om de cijfers snel op te krikken. Voor je het weet ben je voor alle vakken op school volledig geslaagd!
Onderwijsredactie van Bijles Aan Huis - 15-03-2020

Of laat je adviseren

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden of om je te helpen met het vinden van de meest geschikte bijlesdocent!

Onze docenten

Wij selecteren zorgvuldig onze docenten. Onze docenten melden zich aan via via bijlesaanhuis.nl of via bijlesgeven.nl, waarna wij deze docenten door een streng toelatingsproces laten lopen. Hierdoor vind je altijd een goede bijlesdocent! Hetzelfde doen wij voor onze bijlesdocenten bij Lernigo.