085-1303558   (ma-vr bereikbaar: 9:00 - 20:00)
×
Registreren of inloggen

Om een afspraak te kunnen maken of een bericht te versturen, moet je je eerst registreren. Registreren kost slechts 2 minuten!

REGISTREREN
INLOGGEN
×
Inloggen
×
Verificatiemail ontvangen

Je bent een stap dichter bij betere schoolcijfers! We hebben een mail gestuurd zodat je je account kunt activeren. Heb je geen mail in je inbox en ook niet in spam? Rechtsonder staan we graag direct voor je klaar!

×
Registreren

Registreer en boek direct de bijlesdocent die bij jou past!

Wil je bijles geven? Start aanmeldprocedure docent
×
Gefeliciteerd,

Leuk, je eerste bijlesverzoek! reageert doorgaans binnen 24 uur op je verzoek en zodra de docent bevestigd heeft, krijg je hierover bericht via de mail. Mocht je een vraag hebben, dan kan je altijd persoonlijk contact met ons teams opnemen!

schooltips

11 Beste schooltips in 2021: zo steek je minder tijd in school en haal je hogere cijfers.

Sommige kinderen moeten veel meer werk stoppen in het leren om betere cijfers te halen. Tenminste, dit is wat je altijd te horen krijgt.

Maar alleen meer tijd stoppen in het leren is niet genoeg. Om voortaan wel hoge cijfers te kunnen halen, is het verstandig is het handig om dit artikel even goed door te nemen.

We hebben namelijk de belangrijkste schooltips voor jou op een rijtje gezet. Dankzij deze schooltips ben jij minder tijd kwijt op school en kun je tegelijk hogere cijfers halen!

1. Motiveer jezelf tijdens het leren

Als je niet tevreden bent met je cijfers, wees dan niet verdrietig. Probeer in plaats daarvan aan zelfmotivatie te doen. Geloof in jezelf en moedig jezelf aan om gefocust te blijven op je schoolwerk. Kies een doel of een reeks doelen en gebruik dat als motivatie.

Dit is van alle schooltips echt de belangrijkste tip die wij je mee kunnen geven. Door jezelf te motiveren tijdens het leren, zal je op de juiste manier aan de slag kunnen gaan om je cijfers op te krikken. Daarnaast voel je je ook gelijk een stuk beter, er bij de pakken neer gaan zitten is voor niemand verstandig.

2. Luister en neem actief deel aan de les

Van alle schooltips kan dit de meest lastige zijn, vooral als je een verlegen persoon bent. Echter is een actieve deelname aan de les superbelangrijk. Hiermee zal je jouw leraren laten zien dat je echt om hun onderwerp geeft en dat je bereid bent om te werken aan betere cijfers.

Leraren baseren de cijfers meestal op verschillende factoren, deelname is daar vaak één van. Als je verlegen bent, kun je de vragen opschrijven en ze later stellen. Ik heb ook een leuk artikel geschreven over het krijgen van meer zelfvertrouwen.

Een andere truc is om dichter bij de leraar te gaan zitten, zo blijf je altijd goed opletten. Actief deelnemen aan de les is een van de belangrijkste stappen om te maken als je betere cijfers wilt halen en minder lang bezig wilt zijn met je huiswerk.

3. Maak aantekeningen tijdens de les

Dit zorgt ervoor dat je geen belangrijke informatie mist. Aantekeningen maken is een belangrijke vaardigheid die zich ook op je latere opleiding kan vertalen naar betere cijfers. Bij het maken van aantekeningen is het erg belangrijk om niet alles letterlijk op te schrijven, maar om het samen te vatten in steekwoorden.

Wanneer je eenmaal goede aantekeningen hebt gemaakt, zal je tijdens het maken van je huiswerk veel minder lang bezig zijn. Ook zal je het makkelijker vinden om alles te leren, waardoor je betere cijfers krijgt. Dit maakt het zeker een tip die op ons lijstje van schooltips terugkomt.

4. Aarzel niet om hulp te vragen

Als je problemen hebt met bepaalde vakken, kun je na de les altijd je leraar of medeleerlingen om hulp vragen. Een andere optie is om je ouders te vragen of ze zich een bijlesdocent voor je kunnen veroorloven.

Het stellen van vragen laat niet alleen zien dat je betrokken bent bij de les, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je niet meer met onzekerheden hoeft rond te lopen. De docent of leraar is er om je te helpen, wees dus niet bang om je vragen aan hem of haar te stellen. Hij of zij is er namelijk graag voor jou!

Even tussendoor…

Zijn deze schooltips niet voldoende om je beter te laten presteren? Bijles Aan Huis kan je helpen! Onze bijlesdocenten zijn geselecteerd om elke leerling te begeleiden voor een zorgeloze schoolperiode. Boek direct een gratis kennismakingsgesprek met een van onze docenten!

5. Blijf gefocust tijdens je huiswerk

Zoek een rustige werkplek om je huiswerk te maken in een omgeving zonder afleiding. Schuif je telefoon aan de kant of zet in ieder geval alle waarschuwingsgeluiden uit, zodat je niet wordt afgeleid. Je kunt ook apps gebruiken die een telefoon voor een bepaalde tijd vergrendelen.

Iedere keer wanneer je uit je focus wordt gehaald duurt het namelijk langer voordat je er weer terug in kunt komen. Door er echt even goed voor te gaan zitten en door te proberen om je focus erbij te houden, zal het veel makkelijker zijn om alles af te krijgen. Wanneer je eenmaal alles af hebt mag je weer je telefoon pakken.

6. Neem een pauze van 15 minuten na elke 45 minuten studeren.

Het nemen van rust tijdens het leren is echt ontzettend belangrijk. Rust nemen zorgt er namelijk voor dat je de kennis die je op hebt gedaan beter zal kunnen onthouden. Loop wat rond in huis, haal wat frisse lucht, bedenk hoe je betere cijfers kunt halen, of haal een lekkere snack om als tussendoortje te eten.

Je kunt jezelf ook belonen voor elke 45 minuten productief werk door iets te doen wat je leuk vindt. Het nemen van een pauze zal het leren minder saai maken, dit kan je helpen om je te concentreren op de taken die voor je liggen.

7. Overweeg om samen met je vrienden te studeren

Soms kan groepsstudie de leden van de groep helpen om elkaar te motiveren en productiever te zijn. Als zo'n stijl van studeren bij je past, dan kun je zulke groepen organiseren of lid worden van een groep die al bestaat. Je kunt samenkomen om na de lessen of in het weekend te studeren.

Dit is, van alle schooltips, misschien wel de leukste tip om te volgen. Door samen aan de slag te gaan zal je het namelijk veel minder saai vinden om te gaan leren. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je ook echt serieus aan de slag gaat in je groepje, anders heb je er immers niet zo heel veel aan.
schooltips

8. Houd je bureau netjes

Gebruik één notitieboekje per vak en leg je bureau vol met papieren en pennen. Probeer je bureau regelmatig op te ruimen. Dit helpt enorm bij het beperken van de afleiding. Wanneer je namelijk een opgeruimd bureau hebt, zal je niet meer zo snel last hebben van spullen die om je heen liggen.

Een handige tip is dus echt om je bureau netjes te houden voordat je gaat leren. Doe dit natuurlijk wel voordat je gaat leren, tijdens het leren moet je de focus bij het werk houden.

9. Gebruik een planner om jouw tijd in te plannen

Het plannen van je tijd is erg handig als je zo goed mogelijk wilt leren. Het kan zowel een papieren planner als een mobiele app zijn. Wij raden je aan om altijd een papieren agenda te gebruiken, zodat je telefoon je niet afleidt als je de planner open hebt liggen.

Noteer alle belangrijke vervaldata, data van toetsen en buitenschoolse activiteiten. Door alles in kaart te brengen weet je precies wanneer elke taak klaar moet zijn. Zo kom je niet meer zo snel in tijdnood.

Mocht je hiernaast ook een virtuele agenda willen gebruiken, dan kan ik de Google agenda adviseren. Ik gebruik deze al jaren en het grote voordeel is dat het synchroniseert met je Gmail, Google contacten en telefoon.

10. Ontwikkel een studieschema

Als je je voorbereidt op een toets of een ander soort examen is het verstandig om al je werk op te splitsen in kleine stukjes en het werk toe te wijzen aan een bepaalde tijdsperiode. Om stress te voorkomen moet je niet wachten tot de laatste avond voor je toets.

Begin dus op tijd en probeer je ook aan je studieschema te houden. Dit is de enige manier waarop je ervoor kunt zorgen dat je niet meer op het laatste moment allerlei dingen moet afraffelen.

Zo krijg je veel betere cijfers dan voorheen. Hoeveel tijd je nodig hebt voor het leren is lastig om in te schatten, dit is namelijk voor iedereen verschillend. Probeer het zelf uit en zorg ervoor dat je wat meer tijd overhoudt dan je in eerste instantie gepland had.

11. Zorg voor genoeg slaap

Het opstellen van een regelmatig slaapschema is superbelangrijk als het gaat om studeren en leren hoe je goede cijfers kunt halen op school. Probeer op dezelfde tijden wakker te worden en naar bed te gaan. Het belangrijkste is om iedere nacht minimaal 8 uur te slapen.

Voor het slapen is het handig om je telefoon weg te leggen. Het blauwe licht van je telefoonscherm kan er namelijk voor zorgen dat je minder snel moe wordt. Dit is dus niet zo handig. Wat veel beter is, is om een warm bad of douche te nemen voor het slapen. Hierdoor val je een stuk sneller in slaap.

Als het goed is, kun je met deze schooltips zelf ook aan de slag. Het zal even duren voordat je echt resultaten zult zien, maar door deze tips te volgen is de kans aanzienlijk groter dat jij voortaan wel hogere cijfers kunt halen.

Ook kun je flink wat tijd besparen, zo heb je meer tijd over om andere leuke dingen te doen. Naast deze schooltips zijn er hier op de site nog veel meer artikelen te vinden die je zeker even zou moeten doorlezen!

Onderwijsredactie van Bijles Aan Huis - 15-06-2020