085-1303558   (ma-vr bereikbaar: 9:00 - 20:00)
×
Registreren of inloggen

Om een afspraak te kunnen maken of een bericht te versturen, moet je je eerst registreren. Registreren kost slechts 2 minuten!

REGISTREREN
INLOGGEN
×
Inloggen
×
Verificatiemail ontvangen

Je bent een stap dichter bij betere schoolcijfers! We hebben een mail gestuurd zodat je je account kunt activeren. Heb je geen mail in je inbox en ook niet in spam? Rechtsonder staan we graag direct voor je klaar!

×
Registreren

Registreer en boek direct de bijlesdocent die bij jou past!

Wil je bijles geven? Start aanmeldprocedure docent
×
Gefeliciteerd,

Leuk, je eerste bijlesverzoek! reageert doorgaans binnen 24 uur op je verzoek en zodra de docent bevestigd heeft, krijg je hierover bericht via de mail. Mocht je een vraag hebben, dan kan je altijd persoonlijk contact met ons teams opnemen!

vmbo, havo of vwo

Vmbo, havo of vwo

In Nederland hebben wij meerdere schoolniveaus, zodat leerlingen met leeftijdsgenoten in de klas zitten die hetzelfde tempo hebben als zijzelf. Hierdoor is les geven een stuk gemakkelijker voor de leraar. Na het vmbo kun je naar het mbo, na de havo kun je naar het hbo en na het vwo kun je naar de universiteit. Echter, al begint een leerling op het vmbo, kan deze via het mbo doorgroeien naar het hbo en zelfs naar de universiteit.

Wat is het vmbo?

Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs kent 4 leerwegen:

1. Theoretische leerweg
2. Gemengde leerweg
3. Kaderberoepsgerichte leerweg
4. Basisberoepsgerichte leerweg

Bij de theoretische leerweg krijg je vooral theoretische leerstof terwijl je met basisberoepsgerichte leerweg meer focus legt op een beroep uitoefenen. Bij kaderberoepsgerichte leerweg krijg je ook beroepsgerichte leerstof, maar dan van een iets hoger niveau dan bij de basisberoepsgerichte leerweg. Bij de gemengde leerweg krijg je een combinatie van beroeps- en theoretischgerichte leerstof. Alle leerwegen duren 4 jaar.

Na het vmbo kan de leerling naar het mbo. Als het vmbo met goede cijfers is afgerond kan de leerling ook door naar havo.

Wat is het havo?

Havo is de afkorting van hoger algemeen voortgezet onderwijs. Een havo diploma halen duurt over het algemeen 5 jaar. Wanneer het havo-diploma is gehaald kan de leerling naar het hbo. Heeft de leerling havo met hele goede cijfers afgerond? Dan kan de leerling ook doorstromen naar 5 vwo na het havo eindexamen. Op veel middelbare scholen is de brugklas havo/vwo. Dit betekent dat op basis van de schoolresultaten van de leerling deze zal doorstromen naar het havo of het vwo na de brugklas.

Even tussendoor...

Als je een zorgeloze tijd wilt op de middelbare school, dan kan Bijles Aan Huis helpen! Onze bijlesdocenten zijn geselecteerd om elke leerling te begeleiden voor een zorgeloze schoolperiode. Boek direct een gratis kennismakingsgesprek met een van onze docenten!

Wat is het vwo?

Vwo staat voor voortgezet wetenschappelijk onderwijs. Op het vwo focussen de leerlingen zich vooral op de theorie. Vwo leerlingen kunnen wanneer zij hun diploma hebben gehaald naar de universiteit. Het vwo duurt 6 jaar. Het vwo heeft 2 richtingen; atheneum en gymnasium. Het enige verschil tussen deze 2 richtingen is dat leerlingen op het gymnasium de klassieke talen grieks en/of latijn leren. Voor leerlingen die een extra uitdaging zoeken is het gymnasium de plek waar ze moeten wezen!
welke school

Welke richting past het best bij welk kind?

Ieder kind is anders, dus ieder kind heeft andere begeleiding nodig om volledig tot zijn of haar recht te kunnen komen. Als beroepsgericht onderwijs beter past, kan het kind het best naar het vmbo gaan. Is het kind een boekenverslinder? Dan is de kans groot dat het vwo de juiste richting is. Mocht het vwo erg uitdagend zijn en wil het kind wel theoretischgericht onderwijs? Dan is havo de juiste richting om in te gaan. Gelukkig hoef jij je niet zoveel zorgen te maken over de juiste keuze maken voor jouw kind, omdat de basischolen ieder kind helpen met het maken van de juiste keuze.
Onderwijsredactie van Bijles Aan Huis - 15-11-2020

Of laat je adviseren

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden of om je te helpen met het vinden van de meest geschikte bijlesdocent!

Onze docenten

Wij selecteren zorgvuldig onze docenten. Onze docenten melden zich aan via via bijlesaanhuis.nl of via bijlesgeven.nl, waarna wij deze docenten door een streng toelatingsproces laten lopen. Hierdoor vind je altijd een goede bijlesdocent! Hetzelfde doen wij voor onze bijlesdocenten bij Lernigo.