085-1303558   (ma-vr bereikbaar: 9:00 - 20:00)
×
Registreren of inloggen

Om een afspraak te kunnen maken of een bericht te versturen, moet je je eerst registreren. Registreren kost slechts 2 minuten!

REGISTREREN
INLOGGEN
×
Inloggen
×
Verificatiemail ontvangen

Je bent een stap dichter bij betere schoolcijfers! We hebben een mail gestuurd zodat je je account kunt activeren. Heb je geen mail in je inbox en ook niet in spam? Rechtsonder staan we graag direct voor je klaar!

×
Registreren

Registreer en boek direct de bijlesdocent die bij jou past!

Wil je bijles geven? Start aanmeldprocedure docent
×
Gefeliciteerd,

Leuk, je eerste bijlesverzoek! reageert doorgaans binnen 24 uur op je verzoek en zodra de docent bevestigd heeft, krijg je hierover bericht via de mail. Mocht je een vraag hebben, dan kan je altijd persoonlijk contact met ons teams opnemen!

Notities

Zo maak je de beste aantekeningen tijdens de les!

Om ervoor te zorgen dat je niet achterblijft in de lessen op school is het noodzakelijk om aantekeningen te maken. Zonder aantekeningen zal het een stuk lastiger zijn om een samenvatting te maken als het tijd is om te leren voor je examen of toets. Mocht je niet weten hoe je het best aantekeningen tijdens de les kunt maken dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. Ik laat je in dit artikel namelijk dé beste tips zien die je kunt gebruiken voor het maken van aantekeningen tijdens de les. Door deze tips mee te nemen zorg je altijd weer voor de best mogelijke aantekeningen.
notities

Waarom zijn aantekeningen zo belangrijk?

Straks laat ik je zien wat je kunt doen om zo goed mogelijke aantekeningen te maken tijdens jouw lessen. Maar voor het zover is, is het handig om even stil te staan bij het belang van aantekeningen. Er zijn namelijk nog altijd leerlingen die denken dat aantekeningen overbodig zijn en dat je er eigenlijk niet echt iets aan hebt. Dit is alleen niet het geval, er zitten namelijk juist veel voordelen aan goede aantekeningen. Goede aantekeningen zullen je kunnen helpen concepten te onthouden, zinvolle leervaardigheden te ontwikkelen en een beter begrip van een onderwerp te krijgen. Effectieve notities zullen zelfs leiden tot minder stress als er een toets op de planning staat. Maar dat is niet het enige. Andere redenen om aantekeningen te maken zijn onder andere:

  • Je luistert actief tijdens te les;
  • Je denkt beter na over wat je opschrijft;
  • Je legt makkelijker verbanden tussen onderwerpen;
  • Het maakt het maken van een samenvatting een stuk eenvoudiger.

Even tussendoor…

Mocht je begeleiding willen bij het maken van aantekening of andere uitdagingen tijdens je schoolperiode, dan kan Bijles Aan Huis helpen! Onze bijlesdocenten zijn geselecteerd om elke leerling te begeleiden voor een zorgeloze schoolperiode. Boek direct een gratis kennismakingsgesprek met een van onze docenten!
aantekeningen

De beste aantekeningen maken – hoe doe je dat eigenlijk?

Het maken van aantekeningen is dus zo gek nog niet. Om ervoor te zorgen dat je jouw notities zo goed mogelijk kunt maken tijdens je lessen heb ik hieronder een paar tips voor je opgenomen. Deze tips zijn geschikt voor alle aantekeningen voor alle soorten vakken:

  • Schrijf het belangrijkste op – als je een leraar hebt die notities op het bord schrijft, is dat handig. Mocht je leraar dit niet doen dan is het handig om enkel de belangrijkste punten van die specifieke les op te schrijven. Vermeldt je geschiedenisleraar de datum van een belangrijke gebeurtenis uit de Gouden Eeuw? Geeft je leraar Engels samenvattingen van Shakespeare op een korte manier? Neemt je leraar wiskunde een bepaalde formule over met een slimme uitleg? Schrijf het op in je schrift om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste dingen mee hebt gekregen.
  • Overdrijf het niet – belangrijk is om niet te overdrijven bij het maken van aantekeningen tijdens de lessen. Je wordt gek als je probeert elk woord dat in de klas wordt gezegd op te schrijven. En als je je te veel focust op het goed krijgen van je aantekeningen, mis je misschien wat de leraar zegt. Sommige leerlingen leren beter door te luisteren, een paar belangrijke punten op te schrijven en door daarna de stof nog eens door te nemen. Het is dus niet zo dat je alles op hoeft te schrijven. Zodra je de bovenstaande tips hebt gevolgd ben je al goed op weg.
  • Stel vragen tijdens de les – wees niet bang om de leraar te vragen iets te herhalen wat je mist. Als de leraar te snel gaat, is de kans groot dat je klasgenoten ook opgelucht zijn om de informatie weer te horen. Als je het niet wilt vragen in de klas, ga dan naar je leraar nadat de les voorbij is. Dit is veel prettiger dan je af te vragen of je de aantekeningen goed hebt opgeschreven. Mocht je een leraar hebben die ook contact heeft via email dan is het mogelijk om via dit medium vragen te stellen als je hier later nog achter komt.
  • Kopieer je aantekeningen na de les – als je snel aantekeningen op het geschreven, kun je ze misschien niet lezen als het tijd is om je voor te bereiden op een toets. Kijk naar je aantekeningen als je thuiskomt en kopieer ze als het nodig is. Het kopiëren helpt je ook om te leren en te onthouden wat je hebt geschreven. Door het nog eens over te schrijven zorg je ervoor dat je de stof herhaalt in je hoofd en dat je alles goed begrijpt. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het leren zelf minder tijd kwijt bent.
  • Verzamel al je aantekeningen – bewaar al je aantekeningen voor elk onderwerp op één plaats. Dit maakt het gemakkelijk om alles te vinden als het tijd is voor een toets of examen. Dit kan betekenen dat je voor elk onderwerp een notitieboekje of gedeelte van een notitieboekje bijhoudt terwijl je aantekeningen maakt in de klas. Naast het feit dat het makkelijk is voor het leren, zorgt er ook voor dat je beschikt over een mooie samenvatting die alles omvat. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.
Aantekeningen
Ik hoop dat je dankzij de handige informatie uit dit artikel beter weet waar je op moet letten bij het maken van aantekeningen tijdens de les. Door middel van goede aantekeningen is het een stuk makkelijker om bij te blijven en goede cijfers te halen. Wil je nog meer handige tips die je kunt gebruiken voor school? Dan heb je geluk! Hier op deze site kan je namelijk nog veel meer blogs en artikelen vinden die je zeker even door zou moeten lezen. Er is ontzettend veel te ontdekken op de site van Bijles Aan Huis!
Onderwijsredactie van Bijles Aan Huis - 15-03-2021